Γιατί το καθαρό αλκαλικό νερό Kangen είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό

Πριν εξηγήσουμε γιατί το αλκαλικό νερό Kangen είναι η καλύτερη δυνατή αντιοξειδωτική ουσία για τον οργανισμό, ας ορίσουμε πρώτα τι είναι η οξείδωση και πως μπορεί να επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τι είναι η οξείδωση

Στην επιστήμη της χημείας, η οξείδωση είναι η απώλεια ηλεκτρονίων κατά τη διάρκεια μιας αντίδρασης με ένα μόριο, άτομο ή ιόν.

Ας εξηγήσουμε με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, τι σημαίνει η οξείδωση για το ανθρώπινο σώμα.

Καταρχάς, η οξείδωση είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κανονικής κυτταρικής λειτουργίας καθώς το οξυγόνο αλληλεπιδρά με τα κύτταρα. Ένα ποσοστό των κυττάρων θα καταστραφεί στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και θα μετατραπεί σε ελεύθερες ρίζες. 

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες

Οι “ελεύθερες ρίζες” είναι ένας σύντομος όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τα κατεστραμμένα κύτταρα. Περιγράφονται ως “ελεύθερες” επειδή πρόκειται για μόρια με ασύζευκτο ηλεκτρόνιο.  

Είναι απαραίτητες στον οργανισμό για την αντιμετώπιση παθογόνων μικροβίων ή ιών που εισβάλλουν στο σώμα μας. Μόλις λοιπόν οι ελεύθερες ρίζες ολοκληρώσουν την αποστολή τους κι εξουδετερώσουν τους εισβολείς, υπό κανονικές συνθήκες καταστρέφονται από τα αντιοξειδωτικά συστήματα του οργανισμού.

Πότε οι ελεύθερες ρίζες είναι επιβλαβείς

Το πρόβλημα ξεκινάει, όταν λόγω της κακής διατροφής, του καπνίσματος, του μολυσμένου αέρα, του υπερβολικού άγχους, της κακής ποιότητας νερού κ.α., οι ελεύθερες ρίζες πολλαπλασιάζονται σε βαθμό που δεν μπορούν οι αντιοξειδωτικές λειτουργίες του οργανισμού να τις αντιμετωπίσουν.

ελευθερες ριζες

Τα κύτταρα, στην προσπάθειά τους να “αυτοεπισκευαστούν”, να επαναφέρουν δηλαδή την ισορροπία στη δομή τους, προσπαθούν να αποσπάσουν ηλεκτρόνια από γειτονικά μόρια.

Έτσι, προκαλούν βλάβες στα υγιή κύτταρα μας, εισχωρώντας στο εσωτερικό τους και καταστρέφοντας το DNA τους. Το αποτέλεσμα; Πρόωρη γήρανση ή ακόμη και πιο σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με τον εκφυλισμό των κυττάρων, όπως ο καρκίνος.

Τα κύτταρά μας όπως καταλάβατε, έχουν την ικανότητα να αμύνονται στην επίθεση των ελεύθερων ριζών παράγοντας ένζυμα. Όσο μεγαλώνουμε, τα κύτταρα παράγουν όλο και περισσότερες ελεύθερες ρίζες και όλο και λιγότερα προστατευτικά ένζυμα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού μας με αντιοξειδωτικές ουσίες που λαμβάνουμε από τις τροφές μας (πορτοκάλι, λεμόνι, πράσινο τσάι κ.α.). 

Πώς δρουν οι αντιοξειδωτικές ουσίες στο σώμα

Τα αντιοξειδωτικά δεσμεύουν κι εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντας τες σε μη τοξικές, κάνοντας τες ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι πιο γνωστές αντιοξειδωτικές ουσίες είναι:

  • οι βιταμίνες A,C και Ε 
  • τα φλαβονοειδή
  • το σελήνιο
  • το Β-καροτένιο
  • ο ψευδάργυρος
  • το λυκοπένιο κ.α. 

Ένα απλό παράδειγμα, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα πόσο ευεργετικές είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες στα κύτταρα του οργανισμού μας.

Όταν κόβετε ή ξεφλουδίζετε ένα μήλο, εκτίθεται στον αέρα (στο οξυγόνο), και μαυρίζει (οξειδώνεται). Αν όμως το αλείψετε με φυσικό χυμό πορτοκαλιού, διατηρεί το χρώμα του χάρη στην αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C που περιέχει ο χυμός.

Ο οργανισμός μας είναι το ίδιο εκτεθειμένος στον σύγχρονο (τις περισσότερες φορές ανθυγιεινό τρόπο ζωής) κι έχει ανάγκη από την ίδια προστασία. Το σώμα μας πλέον, δυσκολεύεται να παράγει τις απαραίτητες αντιοξειδωτικές ουσίες κι ένζυμα που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις υπερ-πολλαπλάσιες ελεύθερες ρίζες.

Γι αυτό πολλές φορές, με την συμβουλή του γιατρού μας, λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε την αξία του ιονισμένου αλκαλικού νερού Kangen.

Γιατί το αλκαλικό νερό Kangen είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό 

Το αλκαλικό νερο Kangen®, βοηθάει στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών περισσότερο από κάθε άλλη αντιοξειδωτική ουσία, ακριβώς επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα ιόντων υδρογόνου απαραίτητων στις αντιοξειδωτικές λειτουργίες του οργανισμού μας.

Το αλκαλικό νερό Kangen δεν διακρίνεται μόνο για την τιμή του pH που κυμαίνεται από 8.5 έως 9.5. Η πραγματική του αντιοξειδωτική ιδιότητα που το κάνει μοναδικό, οφείλεται στην αρνητική τιμή ORP (Δυναμικό Μείωσης Οξείδωσης).

Ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε χαμηλές τιμές ORP, είναι με την ηλεκτρόλυση. Μόνο οι ιονιστές νερού της Enagic με φίλτρο ενεργού άνθρακα, είναι ικανοί να παράγουν αλκαλικό νερό Kangen με ORP που κυμαίνεται από -200 έως -800mV, ανάλογα με την ποιότητα του νερού της βρύσης στην περιοχή σας.

Φανταστείτε την αλλαγή που θα βιώσει το σώμα σας, αν έχετε την δική σας “πηγή” του πιο αντιοξειδωτικού νερού στον κόσμο, στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Θα είστε σε θέση να καταναλώνετε φρέσκο αλκαλικό νερό Kangen, αποτοξινώνοντας πλήρως τον οργανισμό σας, βοηθώντας τον να αμυνθεί απέναντι στις αντίξοες συνθήκες του σύγχρονου τρόπου ζωής και περιβάλλοντος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε όποιες τυχόν απορίες σας και να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για όλα τα μοντέλα της εταιρείας Enagic.

Leave a Comment