Ιονιστές Νερού με Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα | Enagic

Στο πραγματικά καθαρό νερό, δεν χωράνε εκπτώσεις και διαφημιστικά κόλπα. Όλα τα μηχανήματα της Enagic, δεν είναι απλά φίλτρα νερού. Είναι ταυτόχρονα και ιονιστές νερού. Είναι τα μόνα που έχουν την δυνατότητα να παράξουν αλκαλικό νερό Kangen, την πιο καθαρή μορφή νερού που μπορεί να παραχθεί με ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία μας.

Η ποιότητα και η αξιοπιστία των μηχανημάτων είναι αδιαμφισβήτητη και σας βεβαιώνουμε ότι μπορείτε να τα επιλέξετε με κλειστά μάτια. Για εσάς όμως που θέλετε να γνωρίζετε τα πάντα, εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Σε αυτή την σελίδα, θα δείτε τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές που πληρούν τα μηχανήματα της Enagic.

Θα διαπιστώσετε, ότι δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα μοντέλα μας, είναι οι μόνοι ιονιστές νερού στον κόσμο, που έχουν πιστοποιηθεί ως ιατρικές συσκευές. Χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία για την πρόληψη και την θεραπεία ασθενειών ή την αποστείρωση ιατρικού εξοπλισμού.

Από το 1987, έχουν εγκριθεί και λάβει άδεια ως οι καλύτεροι ιονιστές νερού στον κόσμο με φίλτρο ενεργού άνθρακα από το Υπουργείο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας.

Χαρακτηριστικά Ιονιστών νερού Enagic

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα 8 χαρακτηριστικά των ιονιστών νερού της Enagic με φίλτρο ενεργού άνθρακα. Τους λόγους δηλαδή για τους οποίους είναι εκτός ανταγωνισμού!

1. Αλκαλικό νερό Kangen

Όλα μας τα μηχανήματα ξεχωρίζουν από αυτά του ανταγωνισμού, επειδή είναι τα μοναδικά στην αγορά, που διαθέτουν την τεχνολογία και τις ιδανικές προδιαγραφές να παράγουν αλκαλικό νερό Kangen Water.

Με απλά λόγια, το αλκαλικό νερό Kangen είναι το νερό που έχει τις εξής 3 βασικές ιδιότητες:

1. Ph από 8,5 έως 9,5.

Αρκεί να ξέρουμε πως αν το Ph ενός υγρού κυμαίνεται από 0 έως 6 είναι όξινο, αν είναι 7 είναι ουδέτερο ενώ από 8 και πάνω είναι αλκαλικό.

ph Νερό Kangen 7 είδη

2. Η μικρό-δομή του

Τα μόρια του αλκαλικού νερού είναι ομαδοποιημένα συμπαγώς ανά 5-6 ομάδες σε αντίθεση με το απλό νερό της βρύσης του οποίου τα μόρια είναι ομαδοποιημένα ανά 15-20 ομάδες. Έτσι:

 1. Ενυδατώνει τα κύτταρα γρηγορότερα και πληρέστερα από το απλό νερό.
 2. Μεταφέρει σωστά τα θρεπτικά συστατικά.
 3. Εξαλείφει την οξύτητα από το σώμα και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες. 
 4. Ενυδατώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου σε 60 δευτερόλεπτα.

3. Έχει ORP από -300mV έως -800mV

Απαραίτητο για την σωστή αποτοξίνωση και ιδανική ενυδάτωση του οργανισμού.

Το αλκαλικό νερό Kangen, είναι απόλυτα ευεργετικό για τον οργανισμό μας σε πολλά επίπεδα. Τα οφέλη του ενδεικτικά: 

 • Αποτοξινώνει και ενυδατώνει πλήρως τον οργανισμό, έως και 10 φορές πιο γρήγορα απ’ ότι το κανονικό νερό.
 • Ισορροπεί το pH του οργανισμού.
 • Βοηθά στην καύση του λίπους και συνεπώς στη ρύθμιση του βάρους.
 • Βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα.
 • Ένα αλκαλικό περιβάλλον καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη τους. Πρακτικά, η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ευνοείται από το όξινο Ph και αναστέλλεται από ένα αλκαλικό Ph.

Κι ακόμη περισσότερα… Μάθετε τα πάντα για τα οφέλη του αλκαλικού νερού Kangen.

2. Τα 5 είδη νερού και οι χρήσεις τους

Όλα μας τα μοντέλα μπορούν να παράγουν 5 διαφορετικά είδη νερού (με εξαίρεση το Leveluk R). Το κάθε είδος νερού, προορίζεται για διαφορετική χρήση:

 1. Αλκαλικό νερό Kangen (τα οφέλη του τα είδατε παραπάνω).
 2. Πόσιμο επιτραπέζιο νερό. Έχει pH 7,0 (clean water) που συνιστάται κατά τη διάρκεια του γεύματος, για την λήψη φαρμάκων και για τα μωρά έως 4 χρονών. Είναι καθαρό νερό χωρίς μόλυβδο, χλώριο, effluvia, σκουριά, νιτρικά, νιτρώδη, ιζήματα και βακτήρια.
 3. Beauty Water. Δεν είναι πόσιμο νερό. Έχει ελαφρώς όξινο pH από 4.0 έως 6.0 που είναι ιδανικό για το δέρμα! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλύσιμο του προσώπου ή στην ενυδάτωση του σώματος με απλό ψεκασμό.
 4. Ισχυρά αλκαλικό νερό. Δεν είναι πόσιμο νερό. Έχει ισχυρή απολιπαντική δράση, με pH 11.0-11,5. Αφαιρεί τα χημικά συστατικά (φυτοφάρμακα, βακτήρια, βαρέα μέταλλα) από τη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών, αποκαθιστώντας τη φυσική τους γεύση. 
 5. Ισχυρά όξινο νερό. Δεν είναι  πόσιμο νερό, έχει pΗ 2.5 ή μικρότερο (ανάλογα με την πηγή νερού) και είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό. Είναι 9 φορές ισχυρότερο από το χλώριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό στα νοσοκομεία, οδοντιατρικά και κτηνιατρικά γραφεία, σπα, λουτρά.

Όπως καταλαβαίνετε, ένας ιονιστής νερού της Enagic, εκτός από το να βελτιώσει την υγεία σας, μπορεί να σας εξοικονομήσει και αρκετά χρήματα!

3. Ιονιστές νερού – Φίλτρα νερού άνω πάγκου

Όλα τα μηχανήματα της Enagic είναι ιονιστές – φίλτρα νερού άνω πάγκου. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά εύκολα στην τοποθέτηση και μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε κουζίνα.

Έτσι, θα έχετε πάντα άμεση πρόσβαση στην οθόνη του ιονιστή. Με ένα απλό άγγιγμα θα μπορείτε να επιλέξετε το είδος νερού που επιθυμείτε, ενώ γίνεται ακόμη πιο βολική η συντήρηση και ο καθαρισμός του! 

4. Οθόνη LCD 

Όλοι οι ιονιστές νερού με φίλτρο ενεργού άνθρακα της Enagic, διαθέτουν μεγάλη κι ευανάγνωστη LCD οθόνη που σας ενημερώνει για την λειτουργία και την κατάσταση της συσκευής σας.

Το Leveluk K8 είναι το μόνο μοντέλο που διαθέτει έγχρωμη LCD οθόνη αφής. Τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν απλή οθόνη LCD οθόνη και μεγάλα, ευανάγνωστα πλήκτρα ελέγχου πάνω στην συσκευή.

Η ψηφιακή οθόνη είναι αδιάβροχη σε όλα μας τα μοντέλα. Μπορείτε με μια ματιά να γνωρίζετε: 

 • Το είδος του νερού που επιλέγετε με την αντίστοιχη τιμή pH
  • Νερό Kangen® pH 8,5
  • Νερό Kangen® pH 9,0
  • Νερό Kangen® pH 9,5
  • BeautyWater pH 6,0
  • Clean Water pH 7,0 ( ουδέτερο pH )
  • Iσχυρά αλκαλικό νερό pH 11,5
  • Iσχυρά όξινο νερό pH 2,5.
 • Την ταχύτητα/πίεση ροής του νερού Kangen.
 • Άλλες χρήσιμες πληροφορίες:
  •  “Clean” – όταν το μηχάνημα αυτό-καθαρίζεται.
  •  “Replace filter” – όταν πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο.

Αξίζει να τονίσουμε, ότι μόνο το Leveluk 8 διαθέτει την τεχνολογία να εμφανίζει την εναπομείνασα  διάρκεια ζωής του φίλτρου νερού ενεργού άνθρακα, μετά από κάθε χρήση.

5. Φωνητικές και ηχητικές ειδοποιήσεις

Όλα τα μοντέλα μας, εκτός από την οθόνη LCD χρησιμοποιούν φωνητικές και ηχητικές ειδοποιήσεις για να σας ενημερώσουν για την κατάσταση της συσκευής.

Οι φωνητικές ειδοποιήσεις είναι στην αγγλική γλώσσα. Μόνο το Leveluk K8 διαθέτει φωνητικές ειδοποιήσεις σε 8 διαφορετικές διεθνείς γλώσσες.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φωνητικές και ηχητικές ειδοποιήσεις των μηχανημάτων μας, στις οδηγίες χρήσης μας.

6. Αρνητικό ORP

Όλοι οι ιονιστές νερού της εταιρείας Enagic είναι σε θέση να παράγουν αλκαλικό νερό Kangen με αρνητικό ORP από -300mV έως -800mV (ανάλογα με την ποιότητα του νερού της βρύσης στην περιοχή σας και το μοντέλο που θα επιλέξετε). 

Το ORP (Oxidation-Reduction Potential) μεταφράζεται σε Δυναμικό Μείωσης Οξείδωσης.

Είναι μια μέτρηση, που δείχνει τον βαθμό στον οποίο μια ουσία είναι ικανή να οξειδώσει ή να ή να μειώσει την οξείδωση μιας άλλης ουσίας. 

Στην περίπτωση μας δηλαδή, μας δείχνει κατά πόσο μπορεί το νερό που πίνουμε να λειτουργήσει οξειδωτικά ή αντιοξειδωτικά στο σώμα μας.

Το ORP μετράται σε millivolts (mV). Όσο χαμηλότερη είναι η ένδειξη, τόσο το καλύτερο. Μια ουσία με ένδειξη ORP -400 mV είναι 4 φορές πιο αντιοξειδωτική από μια ουσία με ένδειξη ORP -100 mV.

Οι περισσότεροι τύποι νερού, συμπεριλαμβανομένου του νερού της βρύσης (+200 έως +600mV) και του εμφιαλωμένου νερού (σίγουρα πάνω από +300mV), είναι οξειδωτικοί παράγοντες καθώς η τιμή ORP είναι πάντα θετική.

Το αλκαλικό ιονισμένο νερό Κανγκεν, είναι ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας, καθώς έχει αρνητική τιμή ORP και είναι σε θέση να εξουδετερώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών στο σώμα. 

Μάθετε περισσότερα για το ORP (Δυναμικό Μείωσης Οξείδωσης).

7. Ιονιστές νερού με 3-7-8 Πλακίδια Ηλεκτρόλυσης

Τα φίλτρα-ιονιστές νερού της Enagic, διαθέτουν από 3-7-8 πλακίδια ηλεκτρόλυσης, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε (μόνο το Leveluk K8 διαθέτει 8 πλακίδια ηλεκτρόλυσης).

Το μέγεθος, το πλήθος και το υλικό κατασκευής των πλακιδίων ηλεκτρόλυσης, επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα και την ποσότητα του νερού που μπορεί να ιονίζεται καθημερινά και σε όλη την διάρκεια ζωής του ιονιστή νερού. 

Όπως θα δείτε παρακάτω, οι προδιαγραφές των ιονιστών της Enagic είναι οι καλύτερες παγκοσμίως. Επαναλαμβάνουμε ότι τα μηχανήματα της Enagic, είναι τα μόνα που έχουν πιστοποιηθεί ως ιατρικές συσκευές. 

8. Πατενταρισμένος αυτοκαθαρισμός

Όλοι οι ιονιστές νερού της Enagic, διαθέτουν πατενταρισμένο σύστημα αυτοκαθαρισμού, που αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους. 

Ο “εχθρός” κάθε ιονιστή νερού, είναι το ασβέστιο που συσσωρεύεται πάνω στα ηλεκτρόδια και τα πλακίδια ηλεκτρόλυσης. Εάν δεν υπάρχει σύστημα αυτοκαθαρισμού, χάνεται έως και το 30% της απόδοσης του ιονιστή, στους πρώτους 3 μήνες της χρήσης.

Το σύστημα αυτοκαθαρισμού της Enagic, έχει την καλύτερη απόδοση ακόμη και στα τα πιο “σκληρά” νερά – νερά δηλαδή με μεγάλη περιεκτικότητα σε ορυκτά.

Την στιγμή που άλλοι κατασκευαστές δεν δίνουν καν εγγύηση για τα μηχανήματα τους σε περιοχές με αποδεδειγμένα σκληρό νερό, οι ιονιστές νερού της Enagic λειτουργούν ανεξάρτητα από τη σκληρότητα του νερού.

Το ασβέστιο αλλά και τα άλλα ορυκτά που εναποτίθενται στα ηλεκτρόδια και εμποδίζουν την παραγωγή του ιονισμένου νερού, επηρεάζουν τις τιμές pH και ORP που γίνονται θετικές, εάν δεν υπάρχει αυτό το πατενταρισμένο σύστημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι τύποι των ιονιστών νερού απαιτούν και περιοδικό χειροκίνητο καθαρισμό, ακόμη και αν εκτελούν σωστά τον αυτόματο καθαρισμό όπως θα δείτε στις οδηγίες χρήσης. Η εύκολη και γρήγορη διαδικασία καθαρισμού, είναι η ίδια για οποιοδήποτε μοντέλο επιλέξετε. 

Προδιαγραφές Φίλτρων & Ιονιστών νερού Enagic

Οι προδιαγραφές των φίλτρων & ιονιστών νερού της εταιρείας Enagic, είναι που κάνουν τα μηχανήματα μας τα κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο. Με βάση τις παρακάτω προδιαγραφές, ξεχωρίζουν για την ποιότητα κατασκευής τους που:

 • Εγγυάται την σταθερή παραγωγή αλκαλικού νερού Kangen.
 • Επιτείνει την διάρκεια ζωής τους.
 • Απογειώνει την ευχρηστία τους.

1. Υλικά κατασκευής (ηλεκτρόδια & πλακίδια)

Η Enagic χρησιμοποιεί σε όλα τα μηχανήματα της το πιο ανθεκτικό, καθαρό τιτάνιο ιατρικού βαθμού. Το συγκεκριμένο είδος τιτανίου, διαθέτει πολύ καλή πλαστικότητα και αντοχή στη διάβρωση.

Τα ηλεκτρόδια και τα πλακίδια ηλεκτρόλυσης είναι κατασκευασμένα από αυτό, τα οποία επικαλύπτει εξ ολοκλήρου με καθαρή πλατίνα για μεγαλύτερη αγωγιμότητα. 

Η ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος είναι το Α και το Ω στην ηλεκτρόλυση και κατά συνέπεια στον ιονισμό του νερού. 

Το τιτάνιο που δεν είναι ιατρικού βαθμού, αφήνει στο νερό μεταλλικά σωματίδια και δεν είναι βιο-συμβατό. Για να αποφευχθεί η βιο-συσσώρευση βαρέων μετάλλων, πρέπει τα πλακίδια ηλεκτροδίων να είναι από τιτάνιο ιατρικού βαθμού, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του νερού με βαρέα μέταλλα. 

Επειδή είναι πιο ακριβό από το χρυσό, οι περισσότερες εταιρείες το αποφεύγουν για να μην ανεβάζουν το κόστος παραγωγής. Αυτό δεν συμβαίνει με την Enagic. 

Η ποιότητα και η ασφάλεια ήταν και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Μάθε περισσότερα για την σημασία των υλικών κατασκευής στους ιονιστές νερού.

2. Ηλεκτρική δύναμη

Η Enagic, γνωρίζει πολύ καλά ότι η ιδανική ηλεκτρόλυση του νερού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την την σωστή ισχύ ηλεκτρικού ρεύματος. Γι’ αυτό τον λόγο, τα μοντέλα:

Έχουν εγκριθεί από UL και CE και χρησιμοποιούν ισχύ 230w, που επιτρέπει υψηλό ιονισμό του νερού, δηλαδή χαμηλότερες τιμές ORP, που σημαίνει άριστης ποιότητας αλκαλικό νερό Kangen με υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

ORP (Δυναμικό Μείωσης Οξείδωσης ) NERO KANGEN

Η ηλεκτρόλυση του νερού απαιτεί υπερβολική ενέργεια για να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια ενεργοποίησης. Χωρίς την απαραίτητη ενέργεια, η ηλεκτρόλυση του νερού επιτυγχάνεται αργά ή και καθόλου. Η ηλεκτρική ισχύς είναι επομένως πολύ σημαντική στην διαδικασία της ηλεκτρόλυσης. 

Μάθετε περισσότερα για την ηλεκτρόλυση του νερού.

3. Μετασχηματιστής SMPS 4ης γενιάς

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των μετασχηματιστών στις ηλεκτρικές συσκευές και ειδικά στους ιονιστές νερού, είναι η υπερθέρμανση οταν χρησιμοποιούνται παρατεταμένα. 

Οι μηχανικοί της Enagic, έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα στα δικά τους μηχανήματα. Οι ιονιστές νερού Kangen ® έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με ακρίβεια, για μεγάλη διάρκεια ζωής.

Χρησιμοποιείται σύστημα τροφοδοσίας SMPS (Switch Mode Power Supply) 4ης γενιάς. Πρόκειται για μετασχηματιστή με τεχνολογία αντίστροφης τροφοδοσίας. Το ίδιο χρησιμοποιείται και στις τελευταίες 3D τηλεοράσεις.

Τα μηχανήματα της Enagic δεν υπερθερμαίνονται, ακόμη και όταν γίνεται έντονη χρήση. Η γεννήτρια που χρησιμοποιείται, έχει απεριόριστο χρόνο ζωής και μπορεί να αντέξει ακόμη κι έντονη εμπορική χρήση. Μπορεί επίσης να λειτουργεί όλη μέρα χωρίς να υπερθερμανθεί, ακόμη και όταν η ροή νερού είναι πολύ χαμηλή.

Η 4η γενιά SMPS που χρησιμοποιεί η Enagic στα μηχανήματα της, παρέχει ένα σαφές πλεονέκτημα στην λειτουργία και στον ενεργειακό εφοδιασμό τους, έναντι του ανταγωνισμού.

4. Ρυθμιστής πίεσης νερού

Ο ρυθμιστής πίεσης του νερού στα μηχανήματα της Enagic, ρυθμίζει την ταχύτητα με την οποία το νερό έρχεται σε επαφή με τα πλακίδια ηλεκτρόλυσης. Αυτό, επιτρέπει στο νερό να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε επαφή μαζί τους.

Όσο περισσότερο νερό εκτίθεται στο θάλαμο ηλεκτρόλυσης, τόσο μειώνεται η τιμή ORP και αυξάνεται το pH του νερού.

Όλα τα μοντέλα μας, είναι σε θέση να παράγουν περίπου από 4,5 έως 7,5 λίτρα ιονισμένου νερού/λεπτό (ανάλογα με είδος του νερού).

Σε άλλους ιονιστές του εμπορίου, ο ρυθμιστής ροής του νερού τοποθετείται εκτός συσκευής, με συνέπεια να έχουν μειωμένη παραγωγή νερού αλλά και ακαλαίσθητο σχεδιασμό. Πρόκειται για απαρχαιωμένη τεχνολογία που δεν χρησιμοποιείται στα μηχανήματα μας.

5. Φίλτρο ενεργού άνθρακα

Όλα τα μηχανήματα της εταιρείας Enagic, διαθέτουν φίλτρο ενεργού, κοκκιώδους, αντιβακτηριδιακού άνθρακα, που προσφέρει φιλτράρισμα υψηλής ποιότητα στο νερό.

Το φίλτρο ενεργού άνθρακα, περιορίζει και μπλοκάρει τα σωματίδια βαρέων μετάλλων τα βακτήρια και τους ρύπους, όπως ο μόλυβδος, η σκουριά, τα νιτρικά και τα νιτρώδη. 

Εξαλείφει τριαλογονομεθάνια (THM), χλωροφόρμιο, τα εντομοκτόνα, πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs), οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), τριχλωροαιθυλένιο, τριχλωροαιθένιο, το βενζόλιο, και εκατοντάδες άλλες ρυπαντικές ουσίες που μπορεί να υπάρχουν στο νερό.

Είναι σχεδιασμένο να φιλτράρει 8.000-10.000 λίτρα, ανάλογα με την ποιότητα του νερού της βρύσης στην περιοχή σας. Όπως διαβάσατε παραπανω, η συσκευή σας ενημερώνει για την αλλαγή του φίλτρου ενεργού άνθρακα μέσω της LCD οθόνης αλλά και μέσω φωνητικών και ηχητικών μηνυμάτων. 

Συνιστάται να αλλάζει έτσι κι αλλιώς μετά από 12 μήνες χρήσης. Όταν φθείρεται ο άνθρακας, ο ιονιστής νερού Kangen ® θα συνεχίσει να προμηθεύει νερό, αλλά αφιλτράριστο.

Σε ποιους απευθύνονται

Όλα τα μοντέλα της Enagic, απευθύνονται σε:

 • Πολυμελείς οικογένειες που θέλουν το απόλυτο για την υγεία και την ευεξία τους, απολαμβάνοντας αλκαλικό νερό Kangen με σταθερό Ph.
 • Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων που θέλουν το καλύτερο για τους ίδιους, το προσωπικό και τους πελάτες τους.

Play Video

Το αλκαλικό νερό δεν ωφελεί απλά την υγεία μας συνολικά. Χάρη στην καθαρότητα του, απογειώνει την γεύση στο φαγητό μας κάνοντας το νοστιμότερο!