Νιτρικά άλατα

Νιτρικά άλατα στο νερό

φίλτρα νερούΤα νιτρικά (NO3) στο νερό είναι ένας επικίνδυνος ‘’δολοφόνος’’ όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των ετών. Πιο επικίνδυνα είναι για τα βρέφη που πεθαίνουν ξαφνικά. Στο θάνατο φαίνονται μπλε, εξ’ού και το όνομα κυάνωση <<μπλε θανάτος>> ή ” μπλε πνιγμός “. Αυτή είναι μια άμεση απειλή για τα μωρά, όταν βρίσκονται στο πόσιμο νερό σε επίπεδα πάνω από το αποδεκτό πρότυπο των διαφόρων εγχώριων ή διεθνών κανόνων. Τα φίλτρα νερού Kangen water λοιπόν, γι’αυτό τον λόγο είναι τόσο σημαντικά. Γιατί απομακρύνουν επιτυχώς όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας ανεπανόρθωτα.

Οι ιονιστές νερού της εταιρείας Enagic

Όλα τα παρακάτω φίλτρα νερού χρησιμοοιούν φίλτρο ενεργού άνθρακα ύψιστης ποιότητας παγκοσμίως. Οι συσκευές για αλκαλικό νερό της Enagic, το φίλτρο βρύσης Leveluk R, τα οικιακά φίλτρα νερού Leveluk JRII, τα φίλτρα νερού άνω παγκου Leveluk SD 501, o ιονιστής νερού Leveluk SD 501 Platinum και τα φίλτρα νερού βρύσης Leveluk K8, έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο υγείας της Ιαπωνίας για χρήση στα νοσοκομεία της χώρας του Ανατέλοντος ηλίου.

Τα νιτρικά (NO3 -) μετατρέπονται σε νιτρώδη (NO 2 -) στα έντερα. Μόλις απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, τα νιτρώδη καταστρέφουν την αιμοσφαιρίνη που βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου μέσω του αίματος. (Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες έχουν ένα ένζυμο που αποκαθιστά το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης.) Δείτε επίσης:. ΑΡΘΡΟ Μεθαιμοσφαιριναιμία είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφεύγετε την χρήση πόσιμου νερού με υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών αλάτων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, τις θηλάζουσες μητέρες, τις έγκυες γυναίκες και τους ηλικιωμένους.Το νερό και υγεία λοιπόν μπορεί να αποδειχτεί πολύ ισχυρός σύμμαχος μας  στις χρόνιες παθήσεις και όχι μόνο. Επίσης, όταν ξέρετε ότι το νερό περιέχει νιτρικά άλατα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή του. Με το βράσιμο αυτόματα αυξάνεται η συγκέντρωση των νιτρικών και οι πιθανοί κίνδυνοι.

Προστασία από νιτρικα αλατα με φίλτρα νερού

ΦΙΛΤΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑΠως οι συσκευές για αλκαλικό νερό μας καθαρίζουν το νερό από βλαβερά συστατικά και μας προστατεύουν από ουσίες που προκαλούν διάφορα προβλήματα υγείας; Το νερό με υψηλά επίπεδα σε νιτρικά άλατα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε εγκύους, μωρά και παιδιά. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς μπορούν να προκαλέσουν.

Τα φίλτρα νερού μας προμηθεύουν με ένα καθαρό πόσιμο νερό καθαρίζοντας βλαβερά συστατικά που υπάρχουν γύρω μας.

Τα νιτρικα αλατα (NO3) αποτελούν σημαντική πηγή αζώτου για τα φυτά.

Είναι χημικά συστατικά χωρίς χρώμα , οσμή ή γεύση. Το ΝΟ3 είναι η φυσική μορφή του αζώτου που βρίσκεται στο έδαφος απαραίτητο για τη ζωή. Όπως ακριβώς τα αζωτούχα λιπάσματα χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό του εδάφους, έτσι και τα νιτρικά άλατα μπορεί να απομακρυνθούν από τη βροχή , τα αρδευτικά και άλλα επιφανειακά ύδατα μέσω των υπόγειων υδάτων. Τα ανθρώπινα ή ζωικά απόβλητα μπορούν να μολύνουν με νιτρικά άλατα τα υπόγειων υδάτων.

Η χρήση φίλτρων νερού για το πόσιμο νερό μπορεί να προστατέψει από τα νιτρικα αλατα Τα επίπεδα των νιτρικών αλάτων στο πόσιμο νερό μπορούν να γίνουν δείκτες της ποιότητας των εν λόγω υδάτων. Υψηλά επίπεδα νιτρικών , σημαίνει παρουσία ρύπων όπως νοσογόνων οργανισμών, φυτοφαρμάκων ή άλλα οργανικών ή ανόργανων, που μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Τα λιπάσματα αζώτου είναι η νούμερο ένα πηγή των νιτρικών ιόντων στο πόσιμο νερό. Η δεύτερη κύρια πηγή είναι τα ανθρώπινα απόβλητα και η ζωική κοπριά. Ολα μπορούν να “συμβάλουν” στην μόλυνση τόσο του πόσιμου αστικού νερού όσο και του εμφιαλωμένου νερού.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) έχει καθιερώσει ένα μέγιστο επίπεδο μόλυνσης από νιτρικά άλατα (10 mg / l) για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πόσιμου νερού. Με την χρήση φίλτρων νερού, και συγκεκριμένα τα φίλτρα νερού βρύσης Leveluk Κ8, το τελευταίο και καλύτερο μοντέλο της εταιρείας Enagic, μπορoύν να ελέγξουν στο έπακρο αυτό το επίπεδο. Τα νιτρικά άλατα που φτάνουν αυτό ή είναι σε υψηλότερο επίπεδο μπορεί να προκαλέσουν διαταραχή στο αίμα , που μπορεί να αποβεί θανατηφόρα σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών. Η διαταραχή αυτή ονομάζεται “μεταιμοσφαιριναιμία”, γνωστή ως το σύνδρομο “μπλε μωρό”, που πρακτικά είναι η μείωση της μετακίνησης του οξυγόνου μέσω του αίματος.

Φιλτρα νερου ανω παγκου LeveLuk SD501
Leveluk Sd501   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk SD501 Platinum
Sd501 Platinum   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
LeveLuk K8
Leveluk K8   Φίλτρα νερού   Ιονιστής νερού
icon LeveLuk JR II
Leveluk JRII
Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk R
Leveluk R   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon Anespa
AnespaΦίλτρο ντουζ
επιπτώσεις νιτρικά άλατα

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι και επιπτώσεις στην υγεία από τα νιτρικά άλατα;

Όπως το διαλυμένο οξυγόνο, η θερμοκρασία και το pΗ, η ποσότητα των νιτρικών στο νερό επηρεάζεται τόσο από φυσικές διεργασίες όσο και από την ανθρώπινη παρέμβαση. Το νερό του σώματος μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων με φυσικό τρόπο ή από αμέλεια ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Το πόσιμο νερό με υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων μπορεί να βλάψει την ικανότητα των κυττάρων να μεταφέρουν οξυγόνο μέσω του αίματος. Συνεπώς το νερό και υγεία πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος όλων των ιονιστών και φίλτρων νερού. Συνήθως, εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο από τα νιτρικά άλατα. Σε αυτό ευθύνεται  η διατροφή μας. Πολλά λαχανικά και διάφορα κρέατα που καταναλώνουμε περιέχουν νιτρικά άλατα. Η χρήση που γίνεται από τα φίλτρα νερού είναι ασπίδα στην έκθεση μας στα νιτρικα αλατα.

Τα παιδιά !

Τα παιδιά που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αζώτου, που υπάρχουν στο νερό έχουν την τάση να πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει λόγω της ανεπαρκούς κυκλοφορίας του οξυγόνου μέσω του αίματος. Το φιλτραρισμένο νερό, μπορεί να προστατέψει τα παιδιά. Το οξύ στο στομάχι του παιδιού δεν είναι τόσο ισχυρό όσο είναι σε έναν ενήλικα ή σε ένα μεγαλύτερο παιδί. Στο σώμα, τα νιτρικά (NO3) μετατρέπονται  σε νιτρώδη (ΝΟ2). Συνδυαζόμενα με την αιμοσφαιρίνη , σχηματίζουν μεθαιμοσφαιρίνη, η οποία είναι ανίκανη να μεταφέρει κι να σταθεροποιήσει το οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς , οδηγώντας σε ανοξία , που εκδηλώνεται με κυάνωση , ασφυξία , ακόμα και θάνατο.

Εγκυμοσύνη

Οι έγκυες γυναίκες με χαμηλή οξύτητα του στομάχου, καθώς και τα άτομα με μειωμένα ένζυμα , που μετατρέπουν την μεθαιμοσφαιρίνη σε αιμοσφαιρίνη, εκτίθενται έμμεσα από νιτρικα αλατα. Το πιο γνωστό σύμπτωμα αυτής της ασθένειας είναι ότι γίνεται γαλαζωπό το χρώμα του δέρματος- κυάνωση – , ειδικά γύρω από τα μάτια και το στόμα. Άλλα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος , εμετός , αδυναμία και βαριά αναπνοή. Mελέτες δείχνουν τη σχέση μεταξύ των προβλημάτων τοκετού και υψηλής πρόσληψης νιτρικών από τις έγκυες γυναίκες. Θα πρέπει να αποφύγετε να πίνετε νερό με περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα άνω των 10 mg / l κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση φίλτρων νερού. Αν εκμεταλλευτούμε λοιπόν σωστά τις ιδιότητες και χρήσεις νερού Kangen όλα αυτά τα προβλήμα θα αποτελούν παρελθόν.

Φιλτρα νερου ανω παγκου LeveLuk SD501
Leveluk Sd501   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk SD501 Platinum
Sd501 Platinum   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
LeveLuk K8
Leveluk K8   Φίλτρα νερού   Ιονιστής νερού
icon LeveLuk JR II
Leveluk JRII
Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk R
Leveluk R   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon Anespa
AnespaΦίλτρο ντουζ
Ακολουθήστε μας στα Social Media!