υπνηλια

NAVIGATION: Home | Αρρώστιες | υπνηλια

Υπνηλια κοπωση αδυναμια

Νερό Kangen και υπνηλια κοπωση αδυναμια

Συμβαίνει συχνά το απόγευμα οι άνθρωποι να αισθάνονται κουρασμένοι. Μερικοί κάνουν την «σιέστα» τους και ξεκουράζονται. Η εξήγηση είναι απλή: μετά το φαγητό το στομάχι χρειάζεται πολύ υδροχλωρικό οξύ για να αφομοιώσει τα τρόφιμα. Αυτό δεν μπορεί να αποθηκευτεί και έτσι το αίμα θα πρέπει να το παράγει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν η τροφή εισέρχεται στο λεπτό έντερο, το πάγκρεας εκκρίνει ένα υγρό πολύ αλκαλικό για να εξουδετερώσει το υδροχλωρικό οξύ. Μέσω αυτής της διαδικασίας, το επίπεδο ανθρακικού οξέος στο αίμα αυξάνεται και δημιουργεί την κόπωση. Ως εκ τούτου η κατάποση ιονισμένου νερού μισή ώρα πριν και μετά τα γεύματα είναι εξαιρετικά επωφελής.

Υπνηλια κοπωση αδυναμια - νερό Kangen

Υπνηλία: Όταν το πολύ το νάνι-νάνι…Δεν σας φτάνει!

 

Μερικές φορές καταντάει εκνευριστικό το γεγονός ένας φίλος σας να ΄΄χασμουριέται΄΄ συνέχεια, ακριβώς μετά το φαγητό, ενώ έχετε κανονίσει να πιείτε τον απογευματινό σας καφέ. Άλλες φορές ακούτε την σύντροφό σας να σας λέει ότι δεν έχει όρεξη για τίποτα και πως της κλείνουν τα μάτια όλη μέρα. Η δικαιολογία της; ότι έχει ατονια υπνηλια ή νοιώθει δυσφορία.

 

Ας δούμε τα αίτια της υπνηλίας, εξετάζοντάς τα από την οπτική των παθολογικών και μη παθολογικών προβλημάτων που μπορεί να την κάνουν να εκδηλώνεται. Ακόμη, θα ανακαλύψουμε τους καλύτερους τρόπους καταπολέμησης- είτε φυσικούς είτε «φαρμακευτικούς»- ώστε η υπνηλια μετα το φαγητο αλλά και μετά από κάθε τι που κάνετε, να σταματήσει

Τι είναι η υπνηλία

Η υπνηλία είναι ένα από τα συμπτώματα της διαταραχής ύπνου, συμπεριλαμβανομένων και των σοβαρών συμπτωμάτων της υπνικής άπνοιας και της ναρκοληψίας. Στη πραγματικότητα δημιουργείται από την ΄΄κούραση΄΄ που δέχεται ο εγκέφαλος όταν παρουσιάζει μειωμένη οξυγόνωση. Το τελευταίο προκαλεί ένα σύνηθες σύμπτωμα στο περισσότερο κόσμο, δηλαδή υπνηλια και ατονια.

Αυτή είναι η ειδοποίηση πως κάτι τρέχει, όντας αδιάθετοι και έχοντας εντονη υπνηλια και ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θεωρείται βεβαίως αδικαιολόγητο όταν -ενώ έχουμε κοιμηθεί και τραφεί καλά- συνεχίζουμε να νοιώθουμε εντονη υπνηλια.

Η Υπνηλία και η αντιμετώπισή της με Kangen water

 • Δεν μπορείτε να ” ξυπνήσετε”;
 • Αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι και αδύναμοι;
 • Δουλεύετε πολλές ώρες ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
 • Τρώτε junk food και πίνετε αλκοόλ; Mήπως καπνίζετε;
 • Το ξέρετε ότι ο καφές σας ”κοιμίζει”;
 • Θέλετε να είστε φρέσκοι και ”ζωντανοι” μέσα στη μέρα;

Σας έχουμε την λύση!!

 • Δείτε λοπόν πως το νερό Kangen αντιμετωπίζει μια για πάντα την υπνηλία
 • Πίνοντας νερό Kangen, αποτοξινώνετε τον οργανισμό σας από τις βλαβερές ουσίες. Συνεπώς αισθάνεστε πάλι γεμάτοι ευεξία και ζωντάνια!
 • Μάθετε περισσότερα για το νερό Kangen, το νούμερο 1 νερό στον κόσμο!!!
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Που οφείλεται η υπνηλία

Ίσως ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει πως το έντονο στρες, η κόπωση αλλά και η κακή διατροφή συμβάλλουν αρνητικά στη παρουσία των γνωστών διαταραχών: ατονια, ζαλαδα υπνηλια. Αυτές όμως είναι αιτίες που χαρακτηρίζονται βασικές μη οργανικές πηγές του προβλήματος και η λύση έρχεται σχετικά εύκολα.

Η υπερβολικη υπνηλια έχει σοβαρότερα αίτια, που μπορεί δυστυχώς να αφορούν πολλούς από εμάς. Αυτά μπορεί να είναι παθολογικά( θυρεοειδής, διάφραγμα, διαβήτης κλπ.) ή μη παθολογικά αίτια( δίαιτες, αλκοόλ, φάρμακα). Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε εν συντομία κάθε ένα από αυτά.

Παθολογικά αίτια

Υπνική άπνοια

Πρόκειται για ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπου το άτομο δεν μπορεί να αναπνεύσει φυσιολογικά. Για αυτόν τον λόγο προκαλούνται διαταρραχές στον ύπνο με αποτέλεσμα αυτοί που υποφέρουν να μην είναι αποδοτικοί την ημέρα ή στο υπόλοιπο της. Βέβαια όλα είναι αλληλένδετα και έτσι η άπνοια στον ύπνο έχει και αυτή τις βαθύτερες αιτίες της με πρώτη την παχυσαρκία.

Ναρκοληψία

Ο όρος αναφέρεται στα επεισόδια ύπνου που εμφανίζει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νευρολογική διαταραχή ύπνου που επηρεάζει τα άτομα όπως είναι φυσικό και την ημέρα. υπνηλια και κοπωση κάνουν αισθητή την παρουσία τους μετά από έναν κακό ύπνο. Οι παράγοντες της διαταραχής είναι ποικίλοι και σχεδόν αδιευκρίνιστοι.

Υπνική παράλυση-καταπληξία-ψευδαισθήσεις

Αυτές οι σοβαρές διαταραχές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν, διότι σε επόμενο στάδιο μπορεί να προκαλέσουν εντονότερα προβλήματα. Η υπνική παράλυση είναι το επεισόδιο κατά το οποίο το άτομο την ώρα του ύπνου, ενώ καταλαβαίνει τι του συμβαίνει δεν μπορεί να ενεργήσει. Είναι ένα επεισόδιο που διαρκεί από δευτερόλεπτα έως λεπτά.

Από την άλλη μεριά, η καταπληξία χαρακτηρίζεται ως πιο έντονο επεισόδιο και παρουσιάζεται όταν το άτομο είναι ξύπνιο. Οι μύες του χαλαρώνουν και σχεδόν αδρανούν, έχοντας ως συνέπεια την αίσθηση εξάντλησης και ατονίας του οργανισμού του.

Οι ψευδαισθήσεις έχουν να κάνουν με οπτικά στοιχεία μη πραγματικά που μπορεί να δει κάποιος που υποφέρει από υπνική παράλυση. Έχει παρατηρηθεί πως τα άτομα που έχουν τις διαταραχές αυτές, τις περισσότερες φορές νοιώθουν έντονη υπνηλία και κόπωση.

Αναιμία

Η κόπωση και η υπνηλία πολλές φορές μπορεί να προέρχονται από  την έλλειψη σιδήρου στο αίμα ή το αντίθετο. Με την υπερβολική ποσότητα σιδήρου στο αίμα, το σώμα μας κάνει υπερπροσπάθεια έτσι ώστε να φτάσει στα σωστά επίπεδα σιδήρου. Ο τρόπος όμως που συμβαίνει αυτό είναι ασύμφορος για τα αποθέματα ενέργειας του σώματος μας την επομένη. Αντίθετα, με χαμηλά επίπεδα σιδήρου τα ερυθρά αιμοσφαίρια παραμορφώνονται και το οξυγόνο στο σώμα δύσκολα μεταφέρεται.

Θυρεοειδής

Η πάθηση του υποθυρεοειδισμού μπορεί μερικές φορές να είναι η αιτία που κάποιος αισθάνεται κουρασμένος και νοιώθει έντονη υπνηλια κόπωση. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου η πάθηση αυτή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, τα φαινόμενα αυτά κάνουν την εμφάνισή τους πιο συχνά. Το πρόβλημα του θυρεοειδούς ευθύνεται επίσης και για την μειωμένη συγκέντρωση κατα την διάρκεια της ημέρας, συνοδευόμενο και από μειωμένα αντανακλαστικά.

Διάφραγμα

Σε νεαρές ηλικίες συχνά τα άτομα αντιμετωπίζουν ανατομικά προβλήματα με την δίοδο του άερα, λόγω ρινικών προβλημάτων( στις αμυγδαλές ή στην μύτη). Αυτό το πρόβλημα είναι άλλη μια κρυφή αιτία που μπορεί να αφήσει άυπνους και κουρασμένους την επόμενη μέρα μικρούς και μεγάλους.

Σύνδρομο KLEINE LEVIN

Στα παθολογικά αίτια της υπνηλίας οφείλουμε να εντάξουμε και το συγκεκριμένο σύνρομο, το οποίο πλήττει κυρίως τις μικρές ηλικίες αλλά και τις μεγάλες. Το αναγνωρίζουμε όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει έντονη ανάγκη για μεγάλες ποσότητες φαγητού( υπερφαγία).

Ακόμη, τα μικροεπεισόδια υπερσεξουαλικότητας και σύγχυσης είναι κάποια από τα συμπτώματα που έρχονται μαζί με την υπνηλία. Όλα μαζί δείχνουν τον δρόμο προς την άμεση διάγνωση του συνδρόμου, που βέβαια οι αιτίες του είναι ακόμη ασαφείς.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών τη νύχτα

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση πάθησης. Σε αυτήν το άτομο κατά τη διάρκεια του ύπνου ξυπνάει πολλές φορές, αφού κινεί περιοδικά τα πόδια του και γενικά τα άκρα του χωρίς λόγο. Είναι μια πάθηση που αφήνει άυπνους τους ανθρώπους που την αντιμετωπίζουν, λόγω της κακής ποιότητας ύπνου.

Διαβήτης

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του διαβήτη και ακολουθούν μια συγκεκριμένη αγωγή, μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με την υπνηλία. Αυτό συμβαίνει όταν παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα της αγωγής και τα επίπεδα σακχάρου δεν είναι τα σωστά για τον οργανισμό τους. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να νοιώθουν υπνηλια κοπωση ατονια.

Συσκευές για αλκαλικό νερό
Φιλτρα νερου ανω παγκου LeveLuk SD501
Leveluk Sd501   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk SD501 Platinum
Sd501 Platinum   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
LeveLuk K8
Leveluk K8   Φίλτρα νερού   Ιονιστής νερού
icon LeveLuk JR II
Leveluk JRII
Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk R
Leveluk R   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon Anespa
Anespa Φίλτρο ντουζ

Μη παθολογικά αίτια

Το έντονο στρες μέσα στην ημέρα και η γενική κόπωση μπορούν να αποτελέσουν συνηθισμένους παράγοντες που φέρνουν ατονια υπνηλια. Ακόμη, οι άστατες ώρες ύπνου ευθύνονται πολλές φορές για την αδυναμία που αντιμετωπίζουμε κατά την διάρκεια της ημέρας, κάνοντάς μας να θέλουμε να κοιμηθούμε ξανά και ξανά.

Διαβάστε όμως παρακάτω και κάποιες σημαντικότερες αιτίες υπνηλίας που πρέπει να καταπολεμηθούν. Εσείς τις είχατε ανακαλύψει;

Κακή διατροφή-Έλλειψη σωματικής άσκησης

Όπως και σε άλλα προβλήματα έτσι και εδώ η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Είναι λοιπόν και μια βασική αιτία στο πρόβλημα της ατονίας και της υπνηλίας. Η έλλειψη της βιταμίνης D έχει άμεση σχέση με την κόπωση που νοιώθουμε. Αυτό συμβαίνει όταν η δραστηριότητα της πέψης δυσλειτουργεί και δεν παράγει την συγκεκριμένη βιταμίνη.

Ακόμα, η μειωμένη σωματική άσκηση και η καθιστική ζωή σαν αυτή στο γραφείο του εργασιακού σας χώρου μπορεί να προκαλεί την δυσφορία που νοιώθετε. Όμως αμέσως απαντάται το ερώτημα που οφειλεται η υπνηλια.

Κατάθλιψη

Ψυχολογικοί παράγοντες, όπως η ήπια κατάθλιψη, είναι εύκολα κατανοητό ότι μπορούν να μας κρατήσουν ξύπνιους όλη την νύχτα, με σκέψεις και ανησυχίες να τριγυρίζουν στο μυαλό μας. Η κατάθλιψη φέρνει την κούραση, αφού δεν είναι λίγες οι μέρες που μπορεί κανείς να ταλανίζεται από ψυχολογικά προβλήματα σαν αυτό.

Αφυδάτωση

Σε στιγμές έντονης εφίδρωσης, όπως τις ώρες που γυμνάζεστε, το σώμα εκκρίνει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρολυτών που προκαλούν αδυναμία στον οργανισμό σας. Όμως και σε περιπτώσεις που βασανίζεστε από εμμετούς λόγω μιας ασθένειας, ο οργανισμός χάνει πολύτιμους ηλεκτρολύτες.( π.χ. νάτριο ).

Αλκοόλ

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί όχι μόνο,όπως λένε, να χαλαρώνει το σώμα και να μας κάνει να ξεχνάμε τις κακές σκέψεις. Ταυτόχρονα μπορεί να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα δύο δεινά: υπνηλια και πονοκεφαλος.

Δίαιτες

Δώστε προσοχή: Οι προσπάθειες για μείωση του σωματικού σας βάρους με ισχυρές δίαιτες, μερικές φορές είναι βγαλμένες από εσάς και όχι από επαγγελματία διαιτολόγο-διατροφολόγο! Αυτές αποδεικνύονται εξουθενωτικές. Η απότομη έλειψη βάρους οδηγεί γυναίκες και άντρες σε συμπτώματα με κουραση και υπνηλια.

Φάρμακα

Ακόμα και η χρήση φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει ατονια υπνηλια, αφού κάποιες ουσίες που περιέχονται οδηγούν τα ηλικιωμένα κυρίως άτομα σε τέτοια φαινόμενα. Φάρμακα όπως αυτά κατά της κατάθλιψης, αγχολυτικά ή και ηρεμιστικά, περιέχουν ουσίες που χαλαρώνουν τον οργανισμό, δηλαδή αυτό για το οπόιο εν μέρει προορίζονται να κάνουν.

Καφεΐνη

Η ουσία που μας ξυπνάει είναι και η ουσία που μας κοιμίζει. Ο Αριστοτέλης έλεγε ΄΄μέτρον άριστον εστί΄΄ και βρίσκει εφαρμογεί και εδώ. Τα υπερβολικά επίπεδα καφεΐνης στον οργανισμό μας μας προκαλούν υπερδιέγερση, κάτι που είναι όχι μόνο επικίνδυνο αλλά και εξουθενωτικό για το σώμα μας. Επομένως, η υπερβολική καφεϊνη φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα στο σώμα με πρώτη την εντονη υπνηλια.

Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της υπνηλίας;

Σε περιπτώσεις έντονης και συνεχούς υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επίσκεψη σε γιατρό κρίνεται αναγκαία. Αυτό διότι οι πιο πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως πολλοί από τους ανθρώπους που υποφέρουν από υπνηλία, υποφέρουν ταυτόχρονα από κατάθλιψη ή και διαβήτη.

Αυτά σε συνδυασμό με τα περιττά κιλά που μπορεί να έχει κανείς, εκτοξεύουν τα φαινόμενα ατονίας και κόπωσης μέσα στην ημέρα. Είναι σημαντική λοιπόν μια έγκαιρη διάγνωση για κατάθλιψη ή διαβήτη, αφού αποτελούν δύο ασθένειες που χρήζουν προσοχής. Ωστόσο υπάρχουν και εύκολα αντιληπτές επιπτώσεις που επηρεάζουν όπως είναι φυσικό την καθημερινότητά μας όπως:

 • Καθημερινή δυσφορία

Η υπνηλία, καθώς αναγνωρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες διαταρραχές ύπνου που αντιμετωπίζουν πολλοί, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μας. Οι λειτουργίες του οργανισμού μας και του σώματός μας, που θέλουμε μέσα στην ημέρα να είναι κανονικές, αλλάζουν και μειώνονται. Χάνουμε εύκολα τη συγκέντρωσή μας και η μνήμη μας μειώνεται.

 • Μειωμένα αντανακλαστικά

Η επικινδυνότητα κατά την οδήγηση λόγω  κακής ποιότητας ύπνου, φέρνει πολλούς προ απροοόπτου, αφού η κόπωση ΄΄βγαίνει΄΄ στο δρόμο. Το αποτέλεσμα είναι πολλαπλά τροχαία ατυχήματα, πολλά εξ αυτών θανάσιμα.

 • Χαμηλή απόδοση στη δουλειά

Η αποδοτικότητα στη δουλεία είναι και αυτή μειωμένη, με την έλλειψη μνήμης και συγκέντρωσης να πρωτοστατούν. Πόσες φορές, κάπου μεταξύ δύο με τρεις το μεσημέρι, δεν φαντασιώνεστε ένα κρεβάτι δίπλα;

Η χρόνια διαταρραχή ύπνου μπορεί να έχει ακόμη σοβαρότερες επιπτώσεις στην υγεία μας όπως είναι για παράδειγμα η χρόνια νεφρική νόσος. Μπορεί πολλοί από εμάς να μη το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά αρκετά πράγματα της καθημερινότητας που μας βασανίζουν προέρχονται από τον κακό ύπνο. Η ατονία την ημέρα μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και κακούς χειρισμούς που μερικές φορές φέρνουν αρνητικές συνέπειες.

Ποιοί πρέπει να προσέξουν σε περιπτώσεις υπνηλίας

Η υπερβολική και συνεχής υπνηλία τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται σωτήρια για τον λόγο ότι μας κάνει να τρομάξουμε και να αυτό να γίνει η αφορμή ώστε να απευθυνθούμε σε γιατρό. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που πρέπει να προσέξουν περισσότερο είναι οι διαβητικοί και οι καπνιστές.

 • Διαβητικοί

Στην πρώτη περίπτωση οι διαβητικοί που έχουν έντονη υπνηλία μάλλον αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την απορρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, λόγω αποδιοργάνωσης από την αγωγή ή λόγω κάποιας λοίμωξης που προσβάλλει το σάκχαρο.

 • Καπνιστές

Στη δεύτερη περίπτωση βρίσκεται η πνευμονοπάθεια των καπνιστών. Αυτοί έχουν ανάγκη από περισσότερη ξεκούραση και ύπνο, διότι τα πνευμόνια τους κουράζονται από την έλλειψη οξυγόνου. Πρωινός βήχας και διακριτική δυσφορία είναι τα συμπτώματα, τα οπόια κάνουν αναγκαία την επίσκεψη στον γιατρό.

Φιλτρα νερου ανω παγκου LeveLuk SD501
Leveluk Sd501   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk SD501 Platinum
Sd501 Platinum   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
LeveLuk K8
Leveluk K8   Φίλτρα νερού   Ιονιστής νερού
icon LeveLuk JR II
Leveluk JRII
Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon LeveLuk R
Leveluk R   Φίλτρα νερού Ιονιστής νερού
icon Anespa
Anespa Φίλτρο ντουζ

Υπνηλία στην εγκυμοσύνη

Εγκυμοσυνη και υπνηλια είναι δυο έννοιες που συνδέονται, αφού στα πρώτα στάδια της κυήσης και μέχρι ένα συγκεκριμένο διάστημα, οι γυναίκες νοιώθουν μια ατονία και την ανάγκη για ύπνο.  Αυτό που ακριβώς συμβαίνει είναι να αυξάνονται τα επίπεδα μιας ορμόνης στο σώμα των γυναικών.

Υπνηλία και εγκυμοσύνη πηγαίνουν μαζί, αφού σε μερικές περιπτώσεις το πρώτο είναι τόσο έντονο που μας δείχνει σημάδια πως υπάρχει το δεύτερο.

Να σημειώσουμε πως οι γυναίκες νοιώθουν εντονη υπνηλια και λίγο πριν την περίοδο γιαυτό λοιπόν δεν πρέπει να ανησυχείτε. Επομένως, χαρούμενες μανάδες που ρωτάτε: γιατι εχω υπνηλια; μην αναρωτιέστε άλλο. Πρώτον, διότι είναι καλός οιωνός της εγκυμοσύνης και δεύτερον, γιατί μόλις το μάθατε μέσα από αυτό το άρθρο!

Υπνηλία σε ηλικιωμένους

Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που η πλεινότητα των φαρμάκων που καταναλώνουν ημερησίως είναι υπνωτικά. Δεν εννούμε τα αποκλειστικά υπνωτικά φάρμακα βεβαίως, αλλά διάφορα είδη φαρμάκων που φέρνουν στον άνθρωπο υπνηλια, κοπωση ατονια.

Όμως και σε περιπτώσεις που οι διαταραχές στον ύπνο είναι έντονες, οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν φάρμακα που βοηθούν στο να νυστάξουν και να κοιμηθούν. Αυτά τα τελευταία καταλαβαίνετε πως επιβαρύνουν την ΄΄γλυκιά΄΄ κούραση.

Υπνηλια και κοπωση: φυσικοί τρόποι μείωσης της υπνηλίας

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως για την καθημερινή σας δυσφορία που έχει μέσα της υπνηλια και κοπωση μπορεί να ευθύνεστε μόνο εσείς; Ξεκινήστε να εφαρμόζετε αυτούς τους εγκεκριμένους τρόπους που θα σας κρατήσουν μακριά από ατονια ζαλαδα υπνηλια!

Πιείτε και φάτε σωστά

Συγκεκριμένα τρόφιμα που βάζουν τέλος στη δυσφορία την ατονία και τον βαρύ ύπνο είναι αυτά που διαθέτουν ποσότητες αμύλου όπως για παράδειγμα τα μακαρόνια.

Από την άλλη μεριά ένα πλούσιο πρωϊνό θα σας δώσει από νωρίς την ένεργεια που χρειάζεστε ώστε να ξεχάσετε τις έννοιες υπνηλια και ατονια. Ένα πλούσιο πρωινό με δημητριακά ή ένα γιαούρτι ενδείκνυνται ως ένα σωστό πρωινό.

Αναζητήστε τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, αμινοξέα και πρωτεΐνη. Το αυγό είναι μία από τις τροφές που διώχνουν την υπνηλία αλλά ταυτόχρονα θωρακίζουν τον οργανισμό.

Η υγιεινή και με μέτρο διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη καταπολέμηση της νύστας με πολλαπλά οφέλη. Αποφύγετε τα βαριά βραδινά γεύματα και ελέγξτε την ώρα του βραδινού.

Επιλέξτε τρόφιμα που δεν περιέχουν λιπαρές ουσίες και αποφύγετε τα γλυκίσματα. Προτιμήστε φαγητά με ίνες και πεπτικά ένζυμα που βοηθούν τον οργανισμό στην πέψη και στη σωστή λειουργία του εντέρου.

Ένα γεύμα δύο με τρεις ώρες πριν τον βραδινό ύπνο είναι η κατάλληλη ώρα, που θα σας βοηθήσει ύστερα να ξαπλώσετε και να κοιμηθείτε ευχάριστα σε συνάρτηση με το πρόγραμμά σας.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στην ημέρα ξυπνούν τον οργανισμό αναμφισβήτητα. Ενυδατωθείτε συχνά και θα δείτε το σώμα σας να είναι ενεργό όλη μέρα.

Δεν γυμνάζεστε;

Να που οφειλεται η υπνηλια

Η συχνή άσκηση σχεδόν κάθε μέρα από λίγη ώρα είναι ένα από τα φυσικά αντίδοτα κατά της υπνηλίας, καθώς το σώμα οξογονώνεται σωστά και νοιώθετε ευεξία και εγρήγορση.

Για πολλούς μπορεί να θεωρείται οξύμωρο το γεγονός ότι με την γυμναστική πάει περίπατο υπνηλια κοπωση αλλά είναι αποδεδειγμένο ιατρικά. Όχι μόνο δεν προκαλεί υπνηλία αλλά δίνει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται μέσα στην ημέρα.

Οι μικροί κανόνες στον ύπνο

Ορίζοντας σχεδόν κάθε μέρα το ξυπνητήρι στην ίδια ώρα θα βοηθηθείτε αρκετά διώχνοντας τις διαταραχές του ύπνου που μπορεί να έχετε. Σε συνδυασμό με έναν ποιοτικό και ικανοποιητικό ύπνο θα ξεχάσετε τι σημαίνει υπνηλια και πονοκεφαλος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ένα μικρό λάθος που κάνουν πολλοί από εμάς είναι η έντονη δραστηριοποίηση στο κρεβάτι. Ασχολούμενοι με τον υπολογιστή, το κινητό μας ή τον ‘’μπελά΄΄ που έχουμε με το ταίρι μας, ο ύπνος δυσκολεύεται να έρθει, με αποτέλεσμα να μένουμε άυπνοι.

Ένας ακόμη ΄΄φίλος΄΄ της υπνηλίας είναι ο μεσημεριανός ύπνος. Όταν κοιμόμαστε τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε το βράδυ, επομένως δεν κάνουμε έναν ποιοτικό ύπνο. Αυτό φέρνει ασταμάτητη κοπωση ατονια υπνηλια την επόμενη μέρα.

Κόψιμο καπνίσματος- μείωση σωματικού βάρους

Έχει αποδειχθεί από έρευνες πως το κάπνισμα προκαλεί μεταξύ των άλλων αυτή την εντονη υπνηλια μέσα στην ημέρα. Με το κόψιμο του καπνίσματος κερδίζετε πολλαπλά καλά και εδώ μόλις προσθέσαμε άλλο ένα. Οι υπέρβαροι άνθρωποι συνήθως παραπονιούνται για τις τάσεις δυσφορίας που έχουν καθημερινά. Ο λόγος είναι ΄΄επάνω΄΄ τους και λέγεται μη φυσιολογικά κιλά.

Καθημερινοί φυσικοί τρόποι μείωσης της υπνηλίας ως ¨δωρεάν¨ θεραπείες

Να ζείτε την κάθε μέρα έντονα δίνοντας βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ένα πρωινό ντους, μια μουσική και έντονο φως πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας, είναι οι “μπαταρίες” που φορτίζουν γρήγορα τον οργανισμό σας με αυτονομία….24 ώρες!

Αν ακόμη νοιώθετε πως δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να σας συμβουλέψει ένας γιατρός. Το τελευταίο πολλές φορές βοηθάει και στην αφαίρεση του άγχους από πάνω σας, καθώς μια επίσημη διάγνωση και συμβουλευτική σας δίνει ισχυρή αυτοπεποίθηση. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να έχετε επίσημη «σφραγίδα-απάντηση» στο ερώτημα «που οφειλεται η υπνηλια» και πόσοι φυσικοί τρόποι μείωσης υπάρχουν.

Λουλούδια και αρώματα

Αγοράστε λουλούδια για τον χώρο στον οποίο εργάζεστε και η διάθεσή σας θα βελτιωθεί. Μαζί της θα βελτιωθεί και ο οργανισμός σας. Ακόμη και το άρωμα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι, επάνω σας ή σε άλλους χώρους, μπορεί να διεγείρει την μνήμη και την όρεξη του οργανισμού σας.

Εξαερισμός χώρου

Η κατάσταση του χώρου στον οποίο ζούμε αρκετές ώρες την ημέρα, πολλές φορές ευθύνεται για την δυσφορία που νοιώθουμε. Ακόμη και οι σύγχρονοι χώροι με ενεργειακά κουφώματα και πλήρη μόνωση δεν επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει, δημιουργώντας προβλήματα. Όποια και να είναι η κατάσταση του χώρου, κοιτάξτε να τον εξαερίζετε συχνά καθαρίζοντάς τον από τα χημικά που απελευθερώνονται από τα αντικείμενα που έχετε στο χώρο σας. Όσο και αν δεν το πιστεύετε, στην υπνηλια αιτια όπως αυτό φέρνει δυσχέρεια στην καθημερινή μας ανταπόκριση.

Μια ήρεμη ζωή χωρίς εντάσεις αλλά με αρμονία σε κάθε τι με το οποίο δραστηριοποιείστε κάθε μέρα, είναι το κλειδί για έναν επιτυχημένο ύπνο χωρίς διαταραχές και σοβαρότερα προβλήματα. Ένα μασάζ και μια βαθιά αναπνοή μπορεί να γίνουν και αυτά σύμμαχοι στο χτίσιμο μιας καλής μέρας. Υπνηλία αίτια και οι τρόποι καταπολέμησης αποτελούν το ΄΄πακέτο γνώσεων΄΄ που χρειάζεστε για να είστε ενημερωμένοι και…ξεκούραστοι!

Φιλτρα νερου ανω παγκου LeveLuk SD501
Leveluk Sd 501Φίλτρα Νερού
Τα καλύτερα μηχανήματα με ενσωματωμένο θάλαμο ηλεκτρόλυσης
icon LeveLuk SD501 Platinum
Sd 501 PlatinumΙονιστής νερού
Νέος μοντέρνος σχεδιασμός, προσαρμοσμένος για κομψές κουζίνες
LeveLuk K8
Leveluk K8Φίλτρο Νερού
Η πιο καινοτόμος συσκευή που κατασκευάζεται από την Enagic.
icon LeveLuk JR II
Leveluk JRIIΨύκτης νερού
Παράγουν τόσο ισχυρά όξινο, όσο και ισχυρά αλκαλικό νερό Kangen®
icon LeveLuk R
Leveluk RΤο πρώτο μοντέλο
Είναι μινιατούρα, συμπαγές και πρακτικό, πάντα βολικό στο σπίτι ή όταν ταξιδεύετε.
icon Anespa
AnespaΦίλτρο ντουζ
Απομακρύνει το χλώριο και όλα τα βακτήρια από το νερό του μπάνιου σας
Ακολουθήστε μας στα Social Media!
By |2018-01-02T21:52:12+00:0015 Nov. 2016|Αρρώστιες|0 Comments

Leave A Comment