Αιμορροΐδες

NAVIGATION: Home | Αρρώστιες | Αιμορροΐδες

Αιμορροΐδες

Νερό Kangen και αιμορροΐδες

Αιμορροΐδες:

Οι αιμορροΐδες αποτελούν ένα ευαίσθητο θέμα. Είναι μια πάθηση που ο ασθενής σπάνια το συζητά ανοιχτά. Αν αντιμετωπίζει πρόβλημα και ο πόνος είναι έντονος, πρώτα θα το συζητήσει με κάποιο κοντινό του πρόσωπο. Αφού περάσει μεγάλο διάστημα και ο πόνος αρχίσει να είναι ανυπόφορος τότε θα επισκεφθεί τον γιατρό του.

Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση και να μεγαλώσει το πρόβλημα.  Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας επισημάνουμε ποια είναι τα συμπτώματα των αιμορροΐδων, ποια είναι η αντιμετώπιση τους και τι θεραπεία να ακολουθήσετε. Φυσικά θα σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε για την πρόληψη τους, αλλά και ποια είναι τα αίτια για την εμφάνιση αιμορροΐδων.

Τι είναι οι Αιμορροΐδες

Τι είναι οι Αιμορροΐδες;

Ποια είναι όμως η επιστημονική εξήγηση για τις αιμορροΐδες; Στον πρωκτό βρίσκονται συστάδες φλεβών οι οποίες μπορούν να πρηστούν και να διογκωθούν. Τα ογκίδια του αγγειακού φλεβικού ιστού όπως ονομάζονται είναι παθολογικές διευρύνσεις των φλεβών του πρωκτού. Οι λόγοι που μπορεί να διογκωθούν είναι διάφοροι.Είναι δηλαδή κάτι σαν τους κιρσούς που παρουσιάζονται στα πόδια, μόνο που στην περίπτωση αυτή εμφανίζονται στην περιοχή εσωτερικά ή εξωτερικά του πρωκτού.Όταν πρηστούν, το φαινόμενο αυτό λέγεται αιμορροϊδοπάθεια.

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες, αυτές δηλαδή που υπάρχουν στο εσωτερικό του πρωκτικού σωλήνα, συχνά μπορεί να μην προκαλούν συμπτώματα. Παρατηρείται όμως, μια μικρή απώλεια αίματος που φαίνεται είτε πάνω στα κόπρανα είτε πάνω στο χαρτί.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις οι εσωτερικές αιμορροΐδες μπορεί να είναι διογκωμένες και έτσι κατά τη διάρκεια της αφόδευσης, να βγαίνουν προς τα έξω. Μπορεί στη συνέχεια να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση ή να παραμείνουν μόνιμα προς τα έξω. Οπότε μιλάμε για εξωτερικές αιμορροΐδες. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες έχουν έντονο πόνο και πρήξιμο.

Ποια είναι τα συμπτώματα των Αιμορροΐδων;

Συνήθως οι αιμορροΐδες εμφανίζουν έντονα συμπτώματα. Σίγουρα τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι δυσάρεστα για τον ασθενή. Στην πραγματικότητα τα συμπτώματα, των εσωτερικών και των εξωτερικών αιμορροΐδων δεν διαφέρουν κατά πολύ. Αν λοιπόν εμφανίσετε έντονα, ένα από τα παρακάτω συμπτώματα θα πρέπει να προβληματιστείτε.

 

 

Αιμορραγία

Ίσως η αιμορραγία είμαι το πιο κοινό σύμπτωμα αιμορροΐδων. Το αίμα που εμφανίζεται είναι έντονο κόκκινο. Συνήθως το παρατηρούμε μετά την κένωση και βρίσκεται στο χαρτί που χρησιμοποιούμε.

Πρόπτωση

Όταν μια εσωτερική αιμορροΐδα, μπορεί να εμφανίζεται από τον πρωκτό είναι ερεθισμένη. Σε αυτή την περίπτωση οι αιμορροΐδες είναι ψηλαφητές και μπορεί να τις εντοπίσει ο ασθενής. Αλλά παράλληλα, εκρέουν βλέννα η οποία είναι ορατή στα ρούχα μας.

Πόνος

Ο πόνος στον πρωκτό είναι έντονος. Ο πόνος εμφανίζεται και κατά την διάρκεια των κενώσεων, αλλά και σε άλλες στιγμές. Όπως όταν καθόμαστε ή κάνουμε έντονη κίνηση.

Κνησμός/Φαγούρα

Ο ερεθισμός που υπάρχει στην περιοχή του πρωκτού, σε συνδυασμό με την βλέννα, προκαλεί ακατάπαυστη φαγούρα. Ο κνησμός μπορεί να προκαλέσει ένα φαύλο κύκλο συμπτωμάτων.

Αίσθημα ατελούς κένωσης

Το αίσθημα ατελούς αφόδευσης είναι ένα σύμπτωμα που δεν μπορεί να θεωρηθεί σε όλες τις περιπτώσεις έγκυρο. Αλλά, έχει παρατηρηθεί ότι λόγω του πόνου και της ενόχλησης, οι κενώσεις δεν είναι πλήρεις.

Πως γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωση των αιμορροΐδων είναι αυτό που φοβάται ο περισσότερος κόσμος. Είναι μια άβολη εξέταση και όχι τόσο επίπονη. Η εξέταση που απαιτείται είναι αρχικά μια εργαστηριακή εξέταση.  Ο γιατρός ελέγχει και το ιστορικό μας.

Μια απλή εξέταση πρωκτού είναι αυτή που βοηθά τον γιατρό να σχηματίσει πλήρη άποψη. Χρησιμοποιείται και ένας φακός που βοηθά στην εξέταση και εξετάζεται λεπτομερώς το εσωτερικό του όρθου. Η πρωκτολογική εξέταση πραγματοποιείται από ειδικό πρωκτολόγο.

Ανάλογα με το στάδιο εξέλιξής, οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε τέσσερις βαθμούς:

 • Πρώτου βαθμού είναι οι αιμορροΐδες που δεν είναι εμφανίζονται και είναι ορατές μόνο με το πρωκτοσκόπιο κατά την εξέταση
 • Δεύτερου βαθμού είναι αυτές που βρίσκονται μέσα στον πρωκτό
 • Τρίτου βαθμού αιμορροίδες είναι αυτές που εξέρχονται έξω από τον πρωκτό
 • Τέταρτου βαθμού ονομάζονται αυτές που εξέρχονται και δεν ανατάσσονται τόσο εύκολα.

Πόσο σοβαρή είναι η Αιμορροϊδοπάθεια;

Το πόσο σοβαρή είναι η αιμορροϊδοπάθεια πρέπει να κρίνεται από την αρχή. Δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε σύμπτωμα στην ορθροπρωκτική περιοχή οφείλεται στις αιμορροΐδες. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που συμπτώματα αιμορροΐδων οφείλονται σε άλλες παθήσεις. Μερικά από  τα νοσήματα αυτά είναι, οι όγκοι, οι ραγάδες, τα συρίγγια, η πρόπτωση του όρθρου, οι φλεγμονές, τα αποστήματα, τα κονδυλώματα και ο κνησμός.

Η αιμορραγία δεν είναι μόνο σύμπτωμα αιμορροΐδων. Είναι σύμπτωμα για παθήσεις του εντέρου. Όπως είναι η φλεγμονώδης εντεροπάθεια, τα εκκολπώματα, ο πολύπωδας και σοβαρότερος όλων ο καρκίνος. Για αυτό οι εξετάσεις πρέπει να είναι διεξοδικές και αναλυτικές.

Αίτια Αιμορροΐδων

Οι αιτίες για την εμφάνιση αιμορροΐδων δεν διαφέρουν πολύ τόσο για τους άντρες αλλά και τόσο για τις γυναίκες.  Δεν είναι λίγες οι φορές βέβαια, που οι αιτίες λειτουργούν συμπληρωματικά για την εμφάνιση αιμορροΐδων.

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι η κυριότερη αιτία. Ο κακός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με διατροφικές συνήθειες βοηθούν στην έξαρση της δυσκοιλιότητας. Η δυσκοιλιότητα οδηγεί στην εμφάνιση αιμορροϊδοπάθειας.

Διατροφή

Η διατροφή που ακολουθούμε μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις αιμορροΐδες. Είναι πολύ πιθανό να  νοσήσετε από αιμορροϊδοπάθεια αν η διατροφή σας είναι κακή και με ιδιαιτερότητες.

 

Εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αιμορροΐδες τους. Μαζί με τις πολλές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους, επιβαρύνεται και η περιοχή του πρωκτού.

Ηλικία

Συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 50. Αυτό συμβαίνει διότι χαλαρώνει ο ιστός γύρω από αυτή την περιοχή και είναι πιο ευαίσθητη.

Βρογχίτιδα

Το πρόβλημα της χρόνιας βρογχίτιδας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις αιμορροίδες. Αυξάνεται η ανδοκοιλιακή πίεση και κατά συνέπεια την φλεβική πίεση.

Μεγάλος χρόνος στην κένωση

Μερικοί άνθρωποι έχουν το συνήθειο να σπαταλούν μεγάλο χρόνο κατά την διάρκεια της κένωσης. Τις περισσότερες φορές είτε διαβάζοντας, είτε παίζοντας με το smartphone τους.

Επάγγελμα

Είναι μερικά επαγγέλματα που ευνοούν την έξαρση των αιμορροΐδων. Αυτά τα επαγγέλματα κατά κύριο λόγο είναι βαρέα επαγγέλματα με έντονη σωματική κίνηση. Επαγγέλματα που αυξάνουν την φλεβική πίεση.

Κληρονομική προδιάθεση

Όπως και σε πολλές παθήσεις έτσι και στις αιμορροΐδες, παίζει ρόλο το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό. Εξάλλου είναι και από τα πρώτα πράγματα που εξετάζει ο γιατρός για να κάνει την διάγνωση του.

Παχυσαρκία

Τα περιττά κιλά μπορούν να επηρεάσουν την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Με αποτέλεσμα να αυξάνεται η φλεβική πίεση. Αυτό επιβαρύνει τις αιμορροΐδες και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες αιμορροϊδοπάθειας.

Αντιμετώπιση Αιμορροΐδων με φαρμακευτική αγωγή

Η αντιμετώπιση αιμορροΐδων ίσως να μην είναι μια εύκολη διαδικασία. Η θεραπεία αιμορροΐδων μπορεί να γίνει με φαρμακευτική αγωγή αλλά και με φυσικούς τρόπους. Αρχικά θα αναλύσουμε την αντιμετώπιση με φαρμακευτική αγωγή.

Οι προτάσεις του ειδικού γιατρού είναι κυρίως:

Χειρουργική αντιμετώπιση αιμορροΐδων

Η χειρουργική αφαίρεση των αιμορροΐδων συχνά φαίνεται ως δελεαστική λύση για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες για πολλά χρόνια. Μετά την εφαρμογή θεραπειών κατά των αιμορροΐδων χωρίς τη συνταγή γιατρού, και μη βρίσκοντας παρά προσωρινή ανακούφιση, είναι κατανοητό για κάποιον να θέλει να απαλλαγεί από τις αιμορροΐδες για πάντα.

Αλοιφές για τις αιμορροΐδες

Η αλοιφη για αιμορροιδες πολλές φορές παρέχει την αρχική ανακούφιση στον ασθενή. Το ειδικό gel μπορεί να τοποθετηθεί κατευθείαν στις διογκωμένες αιμορροΐδες. Ακόμα αν και οι εσωτερικες αιμορροιδεσ είναι αυτές που δημιουργούν το πρόβλημα, η αλοιφή θα καταφέρει να ανακουφίσει την περιοχή. Εκτός από χημικές κρέμες, έρευνες έχουν δείξει ότι εξίσου καλά λειτουργούν η βαζελίνη και η αλόη.

Χάπια

Μια σωστή φαρμακευτική αγωγή είναι αυτή που θα ανακουφίσει τον ασθενή σε μεγαλύτερο βαθμό. Επειδή οι αιμορροίδες μπορεί να επανεμφανιστούν και ο πόνος να επιστρέψει άμεσα καλό είναι να τηρηθεί μια αυστηρή αγωγή. Τα χάπια που μπορούν να βοηθήσουν είναι τα αναλγητικά, η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη.

Θεραπεία με laser

Η θεραπεία για τις αιμορροΐδες έχει αλλάξει ριζικά και δεν έχει πλέον καμία ταλαιπωρία ή επιπλοκή για τον ασθενή. Στην περιοχή που βρίσκονται οι αιμορροΐδες γίνεται μια πολύ απαλή παρέμβαση με τη χρήση ειδικού λέιζερ. Η θεραπεία για τις αιμορροΐδες με laser διαρκεί μόλις 15 λεπτά και δεν προκαλεί καθόλου πόνο.

Αντιμετώπιση Αιμορροΐδων με φυσικούς τρόπους

Οι επιλογές που υπάρχουν για να αντιμετωπιστούν οι αιμορροΐδες με φυσικό τρόπο, είναι αρκετές. Αν και είναι μια επίπονη πάθηση, υπάρχει και για τις αιμορροιδες φυσικη αντιμετωπιση. Βασική είναι για τις αιμορροΐδες αντιμετώπιση του πόνου και η αντιμετωπιση στο σπιτι.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού περιέχει διάφορα συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων. Η εφαρμογή στην περιοχή των αιμορροΐδων αρχικά μπορεί να είναι λόγο ενοχλητική αλλά στην συνέχεια υπάρχει ανακούφιση.

Ελαιόλαδο

Η αντιοξειδωτική του δράση βοηθά σαν αντιφλεγμονώδης θεραπεία. Με την τοποθέτηση του στην περιοχή του πρωκτού υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία των αγγείων.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό για τις απορροφητικές του ικανότητες. Έτσι θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το κάψιμο και το τσούξιμο.

Πάγος

Ο πάγος αποτελεί την Νο1 σπιτική τεχνική για ανακούφιση. Μειώνει το πρήξιμο και την θρομβωσηαιμορροιδων. Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία ανακουφίζει τον πόνο.

Κομπρέσες

Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες στην περιοχή που σας ταλαιπωρεί και δροσίστε τον πρωκτό. Παράλληλα, αυτή είναι μια τεχνική που θα σας βοηθήσει και να ανακουφιστείτε μετά από τις κενώσεις σας.

Ενυδάτωση

Κάνετε ντους συχνά, μουλιάζετε την πρωκτική σας περιοχή με ζεστό νερό. Πλένετε καλά την περιοχή, ώστε να μένει καθαρή και προσπαθήστε να την στεγνώσετε με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει αναλγητική δράση. Βράστε μια μεγάλη ποσότητα με χαμομήλι και αδειάστε το στην μπανιέρα σας. Κάντε ένα μπάνιο και χαλαρώστε την περιοχή με το καταπραϋντικό νερό.

Μαϊντανός

Βράστε ένα ματσάκι μαϊντανό, σε γάλα και αφήστε το για 10 λεπτά. Τυλίξτε το ματσάκι σε μια γάζα, και χρησιμοποιείστε το σαν έμπλαστρο.

Διατροφή και Αιμορροΐδες

Η διατροφή είναι συνδεδεμένη σε μεγάλο βαθμό με τις αιμορροΐδες. Αυτό γιατί αρχικά η λειτουργία του εντέρου παίζει καθοριστικό ρόλο. Κυρίως γιατί η δυσκοιλιότητα και η διάρροια επιβαρύνουν την κατάσταση.

Θα πρέπει να αποφύγετε:

 • Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
 • Αεριούχα αναψυκτικά, καφές, αλκοόλ
 • Ζύμες, άσπρο ψωμί, ζυμαρικά με άσπρο αλεύρι
 • Καυτερά φαγητά
 • Επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο σε μεγάλες ποσότητες
 • Γενικά τροφές πλούσιες σε λίπη
 • Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Οι τροφές που θα πρέπει προτιμούνται πρέπει κυρίως περιέχουν φυτικές ίνες. Αλλά όχι μόνο αφού η ιδανική διατροφή για αιμορροΐδες βασίζεται σε:

 • Τρόφιμα ολικής άλεσης, όπως τα δημητριακά, τα ψωμί, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και το μαύρο ρύζι
 • Λαχανικά, ειδικά πατάτες και γογγύλια
 • Φρέσκα λαχανικά, το μαρούλι, οι ελιές, οι ντομάτες, το αγγούρι και τα καρότα
 • Ξηρά ή φρέσκα φρούτα, όπως τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα μανταρίνια
 • Τα προβιοτικά γιαούρτια μπορούν να βοηθήσουν στην γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων

Επίσης, πρέπει να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Ειδικά, κατά τους ζεστούς μήνες, είναι απαραίτητο να πίνετε αρκετό νερό. Το νερό βοηθά και στην παραγωγή μαλακών κοπράνων, άρα και στην δυσκοιλιότητα. Ενώ, αν αθλείστε το νερό που καταναλώνετε πρέπει να ξεπερνά τα 8 ποτήρια ημερησίως.

Άσκηση και Αιμορροΐδες

Η συστηματική σωματική άσκηση κρατά σε καλή κατάσταση τα αγγεία και βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Στην περίπτωση που δεν είστε ιδιαίτερα αθλητικός ή αθλητική, προσπαθήστε τουλάχιστον να κάνετε μιας μορφής άσκηση. Μια τέτοια άσκηση μπορεί να είναι είτε το περπάτημα είτε μια καθημερινή δραστηριότητα.

Πρόληψη και πώς να τις αποφύγετε

Η πρόληψη των αιμορροΐδων δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί. Αυτό συμβαίνει διότι, συνδυαστικά μπορεί να έχουμε περισσότερες από μια αιτίες να περιορίσουμε. Για παράδειγμα δεν είναι εύκολο τους καλοκαιρινούς μήνες, να αποφύγουμε τον ερεθισμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα διάρροιας.

Αλλά σίγουρα μπορούμε να ακολουθήσουμε μια ρουτίνα, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να ταλαιπωρηθούμε. Βασική αρχή είναι η σωστή διατροφή όπως αναφέραμε παραπάνω.  Παράλληλα, όμως πρέπει να προσέξουμε:

Υγιεινή

Φροντίστε για τη σχολαστική υγιεινή του πρωκτού ύστερα από κάθε κένωση. Ξεπλένετε με άφθονο νερό την περιοχή μετά τη χρήση σαπουνιού. Χρησιμοποιείτε ένα βαμβακερό πανί για να στεγνώνετε την περιοχή, γιατί το χαρτί υγείας τις ερεθίζει περισσότερο.

Σωστή αφόδευση

Η καθυστέρηση της αφόδευσης μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, καθώς και να επιδεινώσει ή ακόμα και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των αιμορροΐδων. Έστω και εάν δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αποκλειστικά το πρωί, είναι σημαντικό να μην αναβάλλετε τη συγκεκριμένη ανάγκη, όταν πρέπει και ειδικά όταν αντιλαμβάνεστε μια έντονη μετακίνηση των εντέρων.

Αποφύγετε σκληρά καθίσματα

Αν κάποια στιγμή νιώσετε ότι οι αιμορροΐδες σας είναι ερεθισμένες αποφύγετε τα σκληρά καθίσματα. Επιλέξτε μαλακά καθίσματα και καθίσματα με μαξιλάρια. Θα είστε πιο άνετα και βασικό, θα δώσετε ‘χώρο’ στην περιοχή.

Αποφύγετε το χαρτί υγείας

Φυσικά, δεν εννοούμε σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά, αν νιώσετε ότι πρέπει να προσέξετε, επιλέξτε υγρά μαντιλάκια για να καθαρίσετε την περιοχή. Σε περιπτώσεις διάρροιας, δυσκοιλιότητας ή και πρηξίματος πάλι προτιμήστε να κάνετε ένα ντους παρά την έντονη χρήση χαρτιού υγείας.

Ρουχισμός

Αποφύγετε να φοράτε στενά ρούχα. Τα στενά ρούχα ανεβάζουν την στομαχική πίεση και κατά συνέπεια, την φλεβική πίεση.

Μύθοι για τις Αιμορροΐδες

Μιλώντας για τις αιμορροΐδες το μυαλό όλων αρχικά πάει σε μια πάθηση που είναι αρκετά δύσκολη. Μπορεί ο δρόμος για να απαλλαγούμε να είναι δύσκολος, αλλά δεν μιλάμε για μια μόνιμη κατάσταση. Σίγουρα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και προσεκτικοί, αλλά δεν θα ζήσουμε όλη μας την ζωή με πρόβλημα στα αιμορροΐδες.

Επιπρόσθετα υπάρχει η αντίληψη ότι οι αιμορροΐδες, δημιουργούνται από έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Το πρωκτικό σεξ από μόνο του δεν μπορεί να θεωρηθεί ένοχο. Σίγουρα, αν δεν προσέξουμε με την συγκεκριμένη περιοχή θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Οι αιμορροΐδες δεν είναι μια πάθηση που πρέπει να προβληματίζει μόνο τους ηλικιωμένους. Οι ηλικιωμένοι όντως έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν, αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ταλαιπωρούν άτομα νεαρότερης ηλικίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν ταλαιπωρηθεί ακόμα και έφηβοι.

Συμπέρασμα

Καταλήγοντας, βλέπουμε ότι οι αιμορροΐδες είναι μια πάθηση που απαιτεί από εμάς να τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής. Συμπληρωματικά, κρίνεται απαραίτητη μια μορφής άσκηση και αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, καλό θα ήταν να επισκεφθούμε τον γιατρό μας. Οι αιμορροΐδες μέχρι και σήμερα θεωρούνται μια ταμπού πάθηση και τα άτομα που ταλαιπωρούνται νιώθουν άβολα να βρεθούν στο κρεβάτι του γιατρού τους.

Φιλτρα νερου ανω παγκου LeveLuk SD501
Leveluk Sd 501Φίλτρα Νερού
Τα καλύτερα μηχανήματα με ενσωματωμένο θάλαμο ηλεκτρόλυσης
icon LeveLuk SD501 Platinum
Sd 501 PlatinumΙονιστής νερού
Νέος μοντέρνος σχεδιασμός, προσαρμοσμένος για κομψές κουζίνες
LeveLuk K8
Leveluk K8Φίλτρο Νερού
Η πιο καινοτόμος συσκευή που κατασκευάζεται από την Enagic.
icon LeveLuk JR II
Leveluk JRIIΨύκτης νερού
Παράγουν τόσο ισχυρά όξινο, όσο και ισχυρά αλκαλικό νερό Kangen®
icon LeveLuk R
Leveluk RΤο πρώτο μοντέλο
Είναι μινιατούρα, συμπαγές και πρακτικό, πάντα βολικό στο σπίτι ή όταν ταξιδεύετε.
icon Anespa
AnespaΦίλτρο ντουζ
Απομακρύνει το χλώριο και όλα τα βακτήρια από το νερό του μπάνιου σας
Ακολουθήστε μας στα Social Media!
By |2017-04-05T11:39:17+00:0015 Nov. 2016|Αρρώστιες|0 Comments

Leave A Comment